Ajankohtaiset

1.5.2014 YLÄ-SAVON HIPPOKSEN RAVIPÄIVÄT 2014 Lue lisää » 18.6.2014 Tiedote radan käyttömaksuista Lue lisää » 18.5.2011 Radan sijainti Lue lisää »

Vihjeet

8.8.2014 HUONEISTOKESKUS -RAVIT

huoneistokeskus.gif

POISJÄÄNNIT teksti-tv:stä ja Heppa-järjestelmästä.

TOTO4-ANALYYSIT

LÄHTÖ 4

Vieremän kesäravikauden 2014 päätöskisoissa Toto4-systeemiemme kohtalo ratkeaa pitkälti heti avauskohteessa, valitsemme nimittäin suosikkina matkaan starttaavan numeron 9 JULIANNE DAHLIA riviemme tukipilariksi. Viimeksi Kajaanissa tamma paikkasi vahvasti ensimmäisen takasuoran laukkansa ja nousi kakkoseksi. Jukka-Pekka Kauhasen ajokki on lahjakas menijä ja vaikka laukat pinnassa ovatkin, tarjoamme kykyjensä puolesta taatusti riittävälle tammalle luottamuksemme.

LÄHTÖ 5

Toisen kohteen suosikkimme numero 10 DISTANCE WICE juoksi viimeksi ensimmäisen kaarteen laukkansa jälkeen 6. sisällä, mistä se pääsi kierros jäljellä etenemään 5. sisälle. Lopulta tamma nousi ulos päätöspuolikkaan alussa ja kiri hyvin loppua. Arto Komulaisen ajokki on kyvykäs menijä ja tässä sopivassa porukassa se pystyy takarivin lähtöpaikaltakin taistelemaan ykkösrahoista. 1 SORT OF SORROW nousi Oulussa 2. sisältä loppukaarteessa 2. ulos ja kiri lopussa voittajan rinnalle. Ossi Lindgrenin ajokki on saanut hyvän lähtöpaikan ja näistä asemista tasaisen hyvällä tasolla suorittava ruuna pystyy kamppailemaan kärkisijoista. Paikan A-ryhmästä ja samalla kapeammalta Toto4-kuitilta saa myös numero 4 JILLIAN. Se nousi viimeksi Joensuussa 2. sisältä loppusuoralla ulos ja lopetti hyvin. Nykyvireessä Mauri Jaaran ajokki kannattaa huomioida aikaisessa vaiheessa pelejä suunniteltaessa. Suurempaan systeemiin lisätään vielä numerot 2 MACK SMILEY ja 6 SARA’S STAR

LÄHTÖ 6

Kolmannessa kohteessa rankingin kärkeen nousee viimekertaisesta epäonnistumisesta huolimatta numero 4 LENNY DAHLIA. Viimeksi Joensuussa ruuna pilasi pelinsä lähtölaukkaan. Edelliskerralla Oulussa 3-vuotias nousi 3. sisältä päätöspuolikkaan alussa 2. ulos, jäi sitten loppukaarteessa toiselle radalle ilman vetoapua, mistä se puristi varmaan voittoon. Jukka-Pekka Kauhasen ajokki on ilman epäonnea ilman muuta tässä kärkihevosia. 3 BONNE FIONA heittänee kovimman haasteen. Se hyökkäsi Kajaanissa 4. ulkoa 800 jäljellä ja kiri hyvin. Arto Komulaisen ajokki on taas kärkihevosia, kunhan tasainen avaaja löytää vaan paikan parijonosta. Pienessä systeemissä huomioidaan myös numero 2 TENDER PILGRIM. Se jäi viimeksi Mikkelissä 2. ulkoa taivaltamaan etusuoralla toista rataa ilman vetoapua. Viimeisellä takasuoralla Iikka Nurmonen pudotti ajokkinsa 3. sisälle ja tamma punnersi sitten ihan asiallisesti loppua. Tästä tiedossa on hyvä juoksu kärkiporukassa eikä kärkipään sijoitukset tulisi yllätyksenä. Suurempaan systeemiin lisätään numerot 10 ALECTO CALCIFER ja 6 WILLY THE WILD.

LÄHTÖ 7

Toto4-kierroksen päätöskohteessa nostamme A-ryhmään ja tämän myötä myös kapeammalle Toto4-kuitille kolme valjakkoa. Suosikkinamme matkaan starttaava numero 5 GARY SAKNUSSEN hyökkäsi Joensuussa 2. ulkoa loppusuoran alussa ja kiri hyvin. Santtu Raitalan ajokki kilpailee hyvässä kunnossa ja kauden avausvoitto voi hyvinkin nähdä päivänvalon tässä sopivan tuntuisessa tehtävässä. 1 JOE’S MA BAKER ei ollut parhaimmillaan maanantaina Kuopiossa. Muuten tamma on Kimmo Taipaleen mukaan vaikuttanut nousukuntoiselta ja ohjastaja odottaa ajokkiaan hyvällä juoksulla totoon. 2 PALLE FAGER pudotti puolestaan Oulussa 3. ulkoa loppukaarteessa 3. sisälle ja seurasi tasaisesti. Harri Tollolan ajokki saa tästä hyvän juoksun ja on mahdollinen menestyjä. Suurempaan systeemiin numerot 4 LIT MANE ja 3 ALLAN.

toto4_rgb.png

TOTO4-VIHJESYSTEEMIT

T4-1: 9 (8,10)
T4-2: 10,1,4 + 2,6 (3,5)
T4-3: 4,3,2 + 10,6 (1,11)
T4-4: 5,1,2 + 4,3 (8,7)

Pieni systeemi 27 riviä, hinta 5,4 euroa.
Suuri systeemi 125 riviä, hinta 25 euroa.

PÄIVÄN TOTOPELIKOHTEET

kaksari_rgb.png

KAKSARIPELIKOHTEET

LÄHDÖSSÄ 3 pelikohteenamme starttaa 3 AGONY PASSAGE. Uransa avauksessa Lieksassa ruuna hyökkäsi keskijoukoista loppusuoralla ja kiri kolmanneksi. Markus Porokan mukaan taktiikka tulee olemaan tällä kertaa rohkeampi ja ohjastaja odottaa ajokiltaan menestystä.

Kaksaripainot

6 BETRUSKA ja 9 LINDA’S PRINCESS 30% pelistä.
10 DESIGN QUEEN ja 11 DONMERCURIUS 20% pelistä.

LÄHDÖSSÄ 8 teemme pelin numeroon 2 SKY HIGH HILDING. Viimeksi 5-vuotias eteni toiselle ilman vetoapua ensimmäisellä takasuoralla ja punnersi asiallisesti perille. Jukka-Pekka Kauhasen mukaan ruunan ravi on parantunut viime starteissa ja ohjastaja odottaa ajokkiaan hyvältä paikalta kärkikamppailuun.

Kaksaripainot

3 WILLE’S QUESTION ja 9 WILLY WINGSTON 30% pelistä.
7 SWEET LINDA ja 10 HAMILTON OF BODOM 20% pelistä.

kaksari_rgb.png

PÄIVÄN DUO

4,3,2
5,1,2

Yhteensä 9 yhdistelmää.

kaksari_rgb.png

TROIKKA

LÄHTÖ 9

2,7,10
2,7,10
1,2,5,7,8,10

Yhteensä 24 yhdistelmää, hinta 12 euroa.

LÄHTÖ 11

6
1,7,8,9,12
1,7,8,9,12

Yhteensä 20 yhdistelmää, hinta 10 euroa.

ABC-RANKINGIT

Lähtö 1.
A) 3,7,6 B) 1,4,2,5
SARAN SÄRMÄ – KOSKELAN HELEMI – VIARIINA – VAARAO

Lähtö 2.
A) 3,11,8 B) 4,2,10,6,12,9,1,5,7
ERICA FIELD – CENTER GLIDER – GASOLINE ALLEY – FABULOUS HANGOVER

Lähtö 3.
A) 6,3,9 B) 10,11,7,12,1,2 C) 4,5
BETRUSKA – AGONY PASSAGE – LINDA’S PRINCESS – DESIGN QUEEN

Lähtö 4.
A) 9 B) 8,10,6,1,4,12,3,7,5,2 C)11
JULIANNE DAHLIA - EKON KAVA – RONALDO – FANTTERI

Lähtö 5.
A) 10,1,4 B) 2,6,3,5,9,11 C) 7,8
DISTANCE WICE – SORT OF SORROW – JILLIAN – MACK SMILEY

Lähtö 6.
A) 4,3,2 B) 10,6,1,11,12,9,5 C) 8,7
LENNY DAHLIA – BONNE FIONA –TENDER PILGRIM – ALECTO CALCIFER

Lähtö 7.
A) 5,1,2 B) 4,3,8,7,9 C) 6
GARY SAKNUSSEN – JOE’S MA BAKER – PALLE FAGER – LIT MANE

Lähtö 8.
A) 9,2,3 B) 7,10,5,11,6,8 C) 1,4
WILLY WINGSTON – SKY HIGH HILDING – WILLE’S QUESTION – SWEET LINDA

Lähtö 9.
A) 10,2,7 B) 5,1,8,3,9,4 C) 11,12
LITTLE MICHELLE – CORNER’S MAGDALENA – CON DIOS – LADY MILANA

Lähtö 10.
A) 9,2,12 B) 7,1,6,8,5,11,10 C) 3,4
KIKAPO – YLÖSTALO – MATTILAN URHO – VALLUN VIRE

Lähtö 11.
A) 6 B) 8,9,12,1,7,5,3,10,2,4 C) 11
GALEWIND ANGEL – LEON DAHLIA – MISTER BEAN – PROPER CRITIC

OHJASTAJA- JA VALMENTAJAKOMMENTTEJA

JUKKA-PEKKA KAUHANEN

L3/11 DON MERCURIUS: Ori on pikkunäppärä menijä. Lieksassa hevonen menetti voittonsa loppusuoran alun laukassaan. Oriilla on ollut ongelmia kaarteissa ja se vaatisi sisäratajuoksun. Takarivin paikka on nopeaa avaajaa vastaan. Tämä pystyy 19-tulokseen, mutta on hieman vaikea arvioida, kuinka korkealle se riittää.

L4/9 JULIANNE DAHLIA: Tamman kauden päätähtäin on Villinmiehen Tammakilpailussa ja hevosella pidettiin tarkoituksella hieman taukoa viime startin jälkeen. Tamma on treenannut hyvin ja harjoitusten perusteella hevonen tuntuisi hieman varmistuneenkin, mutta laukka saattaa edelleen yllättää. Ravia mennessään tamma pystyy menestymään, mutta tasokkaassa lähdössä ei laukkoihin olisi varaa.

L6/4 LENNY DAHLIA: Ruuna oli oikein hyvä Oulun voittojuoksussaan. Viimeksi Joensuussa hevonen ei ymmärtänyt linjalähtöä ja vastasi käskyihin laukalla. 3-vuotiaalla hevosella ei mielellään starttaisi rahasarjoissa, mutta Oulu Expressin karsintoihin on alle kuukausi aikaa ja ruunalla ajetaan nyt kotiradalla. Odottelen ruunaa kärkipäähän, mutta toki juoksunkin täytyy onnistua.

L8/2 SKY HIGH HILDING: Ruuna on tehnyt hyvää jälkeä ja hevosen ravikin on parantunut starttien myötä. Viimeksi juoksusta tuli vain turhan raskas johtavan rinnalla. Lähtöpaikka on nyt hyvä ja ruuna on tästä mahdollinen menestyjä.

L11/8 LEON DAHLIA: Ruuna on tehnyt hyvät juoksut viime starteissaan. Viimeksi Mikkelissä jouduimme pakittelemaan eikä hevonen ehtinyt saada enää uudelleen kunnolla vauhtia päälle. Lähtöpaikka on nyt ulkona, mutta tämä on hyvä hevonen ja odottelen ajokkiani täältäkin kärkeen.

KIMMO TAIPALE

L3/12 PEDAL TO THE METAL: Tamma oli sairas ensimmäisessä startissaan. Maanantaina hevonen ei ymmärtänyt kunnolla kilpailemisen tarkoitusta. Tämä on kuitenkin kyvykäs menijä ja kunhan tamma ymmärtää, mistä kilpailemisessa on kysymys, pystyy se menestymään. Se on tässäkin mahdollinen totohevonen.

L4/6 FANTTERI: Kuopion pehmeä rata ei sopinut oriille maanantaina. Tämä on hyväluokkainen hevonen ja omalla tasollaan suorittaessaan ori pystyy menestymään.

L6/11 RUN DURAN: Ruuna juoksee nyt ensimmäisen starttinsa meiltä käsin. Hevonen on vielä itsellenikin pieni arvoitus ja olisin tyytyväinen sijoitukseen puolenvälin paikkeilla.

L7/1 JOE’S MA BAKER: Tamma oli vaisu maanantaina Kuopiossa, mutta muuten se on tehnyt oikeinkin hyviä juoksuja. Tämä tuntuu nousukuntoiselta ja hyvällä juoksulla odottelen ajokkiani totoon.

L10/9 KIKAPO: En ole keskustellut valmentajan kanssa viime startin jälkeen, eikä minulla ole tarkempaa tietoa tamman viime tilanteessa. Tämä on kuitenkin vauhdikas menijä ja mikäli hevosen ravi on kohdillaan, pystyy se menestymään. Lämmitys kertoo paljon ja se kannattaa seurata.

MARKUS POROKKA

L3/3 AGONY PASSAGE: Lieksassa toiveena oli saada ruunalle ehjä avausstartti ja kakkossija meni lopun varmisteluun. Perjantaina taktiikka tulee olemaan rohkeampi ja ruuna on mahdollinen menestyjä.

L9/8 BOULDER RAIL: Ori oli oikein hyvä Kajaanin voittojuoksussaan. Viimeksi Joensuussa hevonen oli sairas. Harjoituksissa hevonen on ollut hyvän tuntuinen, muttei se ehkä vielä ole aivan vastaavanlainen kuin voittojuoksussaan. Vieremän pitkä loppusuora suosii ja odottelen ajokkiani totoon.

EERO LAPPETELÄINEN

L2/8 GASOLINE ALLEY: Aloittelevien lämminveristen lähdöt ovat ympäripyöreitä ja edessä on hitaahkoja avaajia. Tamma kuumeni Kuopiossa ja on vaikea sanoa, miten hevonen reagoi lyhyeen starttiväliin. Opettelemme vielä tamman tavoille, mutta mikäli se on vastaavanlainen kuin Pihtiputaalla, on se mahdollinen menestyjä.

L6/10 ALECTO CALCIFER: Ruunalla on viime starteissa ollut ongelmia varusteiden kanssa ja menestys on ollut pienestä kiinni. Hevonen lyö polviinsa ja perjantaiksi muutetaan hieman kengitystä. Kuntonsa puolesta hevonen pystyy menestymään ja odottelen ruunaa kaiken onnistuessa kärkikamppailuun.

L11/4 FAST FICTION: Minulla oli tammasta keväällä kovia odotuksia, mutta hevoselta murtui toinen etupolvi. Hevoselta on murtunut luita kolmesta eri kohdasta ja nämä ovat viimeisiä startteja, mikäli jalat eivät kestä. Tämä on tasavauhtinen menijä jolle reippaasta matkavauhdista on etua ja tarkoituksena on ajaa eteenpäin. Tamma pystyy 15-tulokseen ja sen pitäisi olla kärjessä.