Vihjeet

LA 28.5.2016 TOTO76-RAVIT

Toto76_rgb.jpg

POISJÄÄNNIT teksti-tv:stä ja Heppa-järjestelmästä.

TOTO76-SYSTEEMIT
Lähdöt 4-10

T76-1: 1 + 5,12,2 (9,11)
T76-2: 11,6,3,2,10 (5,7)
T76-3: 12 (4,6)
T76-4: 5,11,6,12,10,9,3,1 (8,7)
T76-5: 10,12 + 1,9,5 (11,8)
T76-6: 2 (7,1)
T76-7: 2,3,1 (5,4)

Pieni systeemi 240 riviä, hinta 12 euroa
Suuri systeemi 2400 riviä, hinta 120 euroa

Toto76-pelijakauma teksti-tv:stä.

ABC-RANKINGIT JA ANALYYSIT

Lähtö 1 | YLÄ-SAVON AMMATTIOPISTO
A) 14,8,11,6,3,1,2 B) 7,4,5,9,12,15,16,13,10
VALPPAUS - ÄÄNESTÄJÄ - TEMPAISU - HUPSIS - VIVALTSU

Ravit käynnistyvät haastavalla suomenhevosten tasoitusajolla. Nostetaan peräti seitsemän valjakkoa A-ryhmään. Suosikkinamme pitkästä takamatkasta huolimatta starttaava 14 VALPPAUS jatkoi maanantaina Oulussa vahvaa virettään. Se eteni tuossa välistartissa kiihdytyksessä keulaan ja nappasi sitten tasaisen reippaan matkavauhdin ja hyvän taistelun päätteeksi ykkösrahat. Edellisessä Oulun startissa se teki hyvän kirin 2. ulkoa. Iikka Nurmosen ajokki kiertänee sopivassa porukassa täältäkin voittomatsiin. 8 ÄÄNESTÄJÄ petraa asemiaan rankingissa hyvän välistartin myötä. Edes loppukaarteen laukka ei estänyt Harri Kotilaisen suojatin voittoa maanantaina Oulussa. Ruuna on ollut kummassakin tauon jälkeisessä startissa hyvä ja se varmasti parantanee edelleen. 11 TEMPAISU teki puolestaan viimeksi Joensuussa hyvän kirin 3. ulkoa. Mikkelissä se eteni etusuoralla keulaan ja voitti varmoin ottein. Hannu Huttusen suojatti kamppailee ilman epäonnea tässäkin tehtävässä kärkisijoista. 6 HUPSIS puristi puolestaan viimeksi Vieremällä uran avausvoittoon johtavan rinnalta. Vastaavalla esityksellä se pystyy tässäkin taistelemaan kärkipään sijoituksista. 3 VIVALTSU laukkasi Kuopiossa voittotaistosta loppusuoralla. Jyri Mämmin valmennettava on aloittanut uransa positiivisella tavalla ja esitystä seurataan tässä mielenkiinnolla. 1 VEERAN VENDLA ja 2 SOKKER ansaitsevat myös huomion aikaisessa vaiheessa. Lämmitykset antavat tässä lähdössä tärkeää lisäinfoa valjakoiden päivän vireestä.

Lähtö 2 | FINN-TACK
A) 2,4 B) 6,9,3,11,8,5,1,10,12,7
LEON - NOT A CLUE - BOOKIE AFTER RAIN - NICE MY SKIN

Toisessa lähdössä vain kaksi kovinta selvittää tiensä A-ryhmään. Suosikkinamme matkaan starttaava 2 LEON palasi viimeksi tauolta ja punnersi heti keulasta asiallisesti totoon. Marko Hakkaraisen ajokki on varsin kyvykäs menijä ja se parantaa varmasti startti alla. Loistopaikalta ruuna nähtäneen voittotaistelussa. 4 NOT A CLUE heittää varmasti ravin maistuessa kunnon haasteen. Tuomas Pakkasen valmennettava on pystyvä aloittelija, joka menestyy jatkossa todennäköisesti tätä kovemmissakin tehtävissä, mikäli saa vain ravirytmistä kiinni. B-ryhmän käynnistävä 6 BOOKIE AFTER RAIN kulki Kokkolassa asiallisesti lähtölaukan jälkeen. Ylivieskassa se voitti hyvällä esityksellä. Juoksun onnistuessa Veera Vekolan ajokki pystynee taistelemaan totosijoista. 9 NICE MY SKIN paikkasi Ylivieskassa hyvin laukkansa. Edellisen starttinsa Killerillä se voitti keulasta. Ohjastajanvaihdos on huomioitava. Paikka valmiiksi toisella radalla on varmasti etu. 3 WHITECHARM OSCAR teki Kuopiossa asiallisen paluun tauolta ja on myös huomion arvoinen.

Lähtö 3 | A.T. EKO
A) 16,10,9,13 B) 8,11,7,14,15,4 C) 1,5,3,6,2
PILSKER - LEKSUS - LIISAN TULILINTU - KARTIER

Kolmantena lähtönä nähtävässä Nousijadivisioona vs Haastajadivisioonakarsinnassa 16 PILSKER kipuaa rankingin kärkipaikalle. Se laukkasi viimeksi Jokimaalla keulasta loppukaarteessa ja esitti sen jälkeen vielä hyvän lopetuksen. Ori on tehnyt startista toiseen hyviä esityksiä ja vireen kestäessä se punnertaa tässäkin mukaan voittomatsiin. Ykköshaastajaksi nostamme numeron 10 LEKSUS. Se pilasi viimeksi Vieremällä lähtölaukkaan. Timo Mäkäräisen valmennettava on pystyvä menijä mutta laukat ovat vaikeuttaneet. Valmentaja palaa pienen tauon jälkeen taas rattaille. Ravilla Leksus kamppailee kärjessä. 9 LIISAN TULILINTU on puolestaan malttanut ravata viime starteissa. Joensuussa se otti varman keulavoiton. Nyt tiedossa on aika lailla erilainen tehtävä ja lisäksi rattailla on uusi kuski. Liisan Tulilintu on kuitenkin ilman muuta lähdön perushevosia. 13 KARTIER laukkasi Oulussa voittotaistosta loppusuoralla. Kykyjä Heikki Mikkosen suojatilta löytyy, volttilähtö on kuitenkin todella kova haaste. Ravilla Kartier pystyy voittamaan helpostikin. Alkumatkan laukkariskiä ei tässä tilanteessa voi kuitenkaan korostaa liikaa.

Lähtö 4 | Toto76-1 | BIOFARM CUP -FINAALI
A) 1 B) 5,12,2,9,11,4,8,10,7,6,3
CAIJUS - ULJAS SUOMALAINEN - TÄHTIHEILI - ARVO-ENSIO

Toto76-kierroksen käynnistävässä Biofarm Cup -finaalissa voittajalle on luvassa tuhti 10.000 euron ykköspalkinto. Tiukimmin noissa rahoissa on kiinni todella vakuuttavalla tavalla uransa Turussa käynnistänyt 1 CAIJUS. Se teki tuossa startissa kovan ajan pitämällä keulasta 25-lopetuksessa voittoon. Startti vei hevosta varmasti eteenpäin ja odotamme Ari Moilasen ajokilta vahvaa panosta. Caijus avaa hyvin ja starttaa matkaan näistä asemista selkeänä suosikkina. Haastajaporukan kärkinimeksi nostamme myöskin paalulta starttaavan numeron 5 ULJAS SUOMALAINEN. Se hallitsi Mikkelissä tapahtumia keulasta. Tapio Perttusen suojatti pystyy olemaan tässäkin kärkihevosia, mikäli selvittää voltin vitosradan kunnialla. 12 TÄHTIHEILI pilasi Seinäjoella kahdesti peräkkäin laukkoihin. Henri Bollsrömin ajokki on kuitenkin pystyvä menijä ja se punnertanee ravilla pitkästä pakista huolimatta korkealle. 2 ARVO-ENSIO on aloittanut uransa positiivisella tavalla ja Teemu Okkolin on startin alla luottavainen suojattinsa mahdollisuuksien suhteen. Kausalassa ori kiersi 1. takasuoralla keulaan ja voitti varmasti. Vastus on toki nyt selkeästi kovempaa kaliiberia.

Lähtö 5 | Toto76-2, Troikka | LÄHITAPIOLA
A) 11,6,3,2,10 B) 5,7,9,4,12,1,8
BOULDER CANNON - CALLELA LANCELOT - LAGO NEGRO - IDA’S OWEN

Toisessa Toto76-kohteessa ja samalla ravien ensimmäisenä troikkalähtönä toimivassa koitoksessa nähtäneen todella mielenkiintoinen matsi ykkösrahoista. Viivalla on puolenkymmentä oikein lahjakasta hyvävireistä menijää. Haastavasta paikasta huolimatta 11 BOULDER CANNON kipuaa rankingin kärkeen. Se teki viimeksi Jokimaalla rehdin suorituksen johtavan rinnalta. Tätä ennen Joensuussa nähtiin suorastaan mykistävä esitys. Vastaavalla tasolla suorittaessaan Boulder Cannon runnoo väistämättä mukaan matsiin. 6 CALLELA LANCELOT puristi viimeksi Vermossa voittoon 2. sisältä. Hieman pidempi starttiväli aiheuttaa omat haasteensa. Iikka Nurmosen taktiikka on tauosta huolimatta kuitenkin varmasti aktiivinen ja ruunalla yritettäneen päästä keulaan. Sisäpuolellakin on kuitenkin hyviä avaajia. 3 LAGO NEGRO voitti Torniossa keulasta. 2 IDA’S OWEN on puolestaan usein kärsinyt huonoista lähtöpaikoista. Vermossa se revitti alkumatkasta eteenpäin kovassa avauksessa. Se maksoi ymmärrettävästi lopussa. Heikki Laakkonen yrittää varmasti kiihdytyksessä torjua ulkoa tulevaa uhkaa. Kanuunakuntoinen 10 SO CLUELESS ansaitsee myös paikkansa A-ryhmässä. Toki rima on nyt korkealla eikä keulaan ole asiaa.

Lähtö 6 | Toto76-3 | SAVON PRO SERVICE
A) 12 B) 4,6,5,7,10 C) 8,1,3,2,9,11
VAELLUS - JAMIR - VILLI-ANNA - KUKAN TUTU

Kolmannessa Toto76-kohteessa selkeänä suosikkina starttaava 12 VAELLUS on kova lahjakkuus. Se palasi viimeksi Oulussa voittokantaan nappaamalla ykkösrahat varmaan tyyliin johtavan rinnalta. Haastavasta lähtöpaikasta huolimatta starttaa matkaan suurena suosikkina ja saa luottamuksemme Toto76-pelin tukipilarina. Jani Ruotsalainen otti tuntumaa hevoseen tauolta paluussa Killerillä. Ykköshaastajamme numero JAMIR teki viimeksi Kuopiossa alkulaukan jälkeen ihan hyväksyttävän suorituksen. Alla oli parin kuukauden paussi ja startti vei hevosta varmastikin eteenpäin. Jamir avaa auton takaa kovaa ja saa hyvältä paikalta asemat kärkiporukasta. 6 VILLI-ANNA on takuulla tasapaksua tauluaan vaarallisempi. Se paikkasi Oulussa hyvin loppusuoran alun laukkansa. Ravilla Kimmo Kärkkäisen suojatti punnertaa totomatsiin. 5 KUKAN TUTU kuuluu kategoriaan ”kyvykäs mutta epävarma”. Laukat ovat olleet nyt turhan pinnassa. Pilasi Oulussa lähtölaukkaan. On pystyvä menijä ja ravilla ilman muuta suosikin kovimpia haastajia.

Lähtö 7 | Toto76-4 | KAISANET
A) 5,11,6 B) 12,10,9,3,1,8,7,2,4
FRAZIER BOKO - WITHOUT DOUBT - WHEELIE AWAKE - HEADY HUNTER

Neljännessä Toto76-kohteessa nostamme kolme kovinta valjakkoa parhaaseen A-ryhmään. Suosikkinamme matkaan starttaava numero 5 FRAZIER BOKO voitti Oulussa suoraan tauolta vahvan esityksen jälkeen. Viimeksi se kierteli hyvin 5. ulkoa ja punnersi totoon. Hyvistä asemista matkaan pääsevä Marko Hakkaraisen ajokki on syytä huomioida kaikilla kuiteilla. Seuraavaksi huomioimme viimeksi Joensuussa keulasta voittaneen numeron 11 WITHOUT DOUBT. On aloittanut kauden todella positiivisella tavalla ja uskomme sen nousevan haastavasta lähtöpaikasta huolimatta kärkikamppailuun. Kolmas kova on numero 6 WHEELIE AWAKE. Se hallitsi Oulussa tapahtumia keulasta. Avaa kovaa ja saattaa hyvinkin päästä tässäkin etenemään keulapaikalle, minkä jälkeen Matti Halosen suojatti olisi varmasti tiukasti mukana voittomatsissa. B-ryhmän käynnistävä 12 HEADY HUNTER laukkasi Oulussa johtavan rinnalta loppusuoran alussa. Muuten Arto Laurikaisen ajokki on tehnyt hyvää jälkeä ja se kiertänee synkästä paikasta huolimatta ainakin kärjen tuntumaan.

Lähtö 8 | Toto76-5, Toto4-1 | VIEREMÄN KUNTA
A) 10,12 B) 1,9,5,11,6,8 C) 3,4,2,7
MOKOMANI - TULI-KARKELO - RILLAKKA - NORIKO

Toisessa kohteessa nähtävässä suomenhevostammojen välien selvittelyssä nostamme A-ryhmään vain kaksi valjakkoa. Suosikkina matkaan starttaava 10 MOKOMANI jäi viimeksi Oulussa pussiin 2. sisälle. Vaikka Jukka-Pekka Kauhasen suojatti ei taida vielä aivan huippuvireessä kilpaillakaan, on kovan perusluokan omaava tamma saanut nyt tasaisesti startteja kroppaansa. Vire on varmastikin nousussa kohti kesää mentäessä. Ideavaljakkona 12 TULI-KARKELO saa paikan A-ryhmästä. Tapio Kukkosen suojatti kilpailee jonkin asteisessa nousuvireessä ja mikäli se vain malttaisi ravata, pystyisi tamma tässä tehtävässä varmasti paljoon. Paalulta matkaan starttaava numero 1 RILLAKKA taipui Mikkelissä johtavan rinnalta. Heikki Mikkosen ajokki starttaa todella mielenkiintoisista asemista. Takaa tulee kovia mutta ainakin totosijoista Rillakka pystynee taistelemaan. 9 NORIKO nousi viimeksi viimeisellä takasuoralla sisältä toiselle radalle ja punnersi hyvin. Se on tehnyt tasaisen hyvää työtä ja pystyy sopivassa lähdössä juoksun onnistuessa kärkitaistoon.

Lähtö 9 | Toto76-6, Toto4-2, Troikka | KÄRKIMERKIT
A) 2 B) 7,1,6,8,10,4,9,5 C) 3,11,12
TIP CHIP - VILAR LAKE - VALLE STREAMLINE - STEEL ANEMONE

Kuudennessa Toto76-kohteessa ja samalla ravien toisena troikkalähtönä toimivassa koitoksessa tarjoamme luottamuksemme numerolle 2 TIP CHIP. Viivalla on ilman muuta muitakin voittoon pystyviä valjakoita ja ykkösrahoista nähtäneen tiukka matsi, uskomme kuitenkin Maarit Ollikaisen valmennettavan mahdollisuuksiin. Viimeksi Oulussa Tip Chip kiersi viimeisellä takasuoralla johtavan rinnalle ja voitti sitten varmasti. Mauri Jaara lataa todennäköisesti kovat piipussa kiihdytykseen ja pyrkii ajokkinsa kanssa keulaan. Tip Chip pystyy kuitenkin tarvittaessa tekemään itsekin juoksuaan. Ykköshaastajamme numero 7 VILAR LAKE oli viimeksi Oulussa keulasta ihan hyvä kakkonen. Henri Bollströmin ajokki avaa auton takaa kovaa ja näinkin ulkoa kiihdytykseen panostetaan varmasti. 1 VALLE STREAMLINE kiri viimeksi Oulussa hyvin 4. ulkoa. Se on viime aikoina tottunut huonoihin lähtöpaikkoihin, mutta nyt asetelma on mielenkiintoinen. Tiedossa lienee hyvä juoksu kärkiporukassa. Peruskyvykäs 6 FORSBERG on suorittanut uusista käsistä hyvin. Kenkien riisumisesta on varmastikin ollut apua. 8 STEEL ANEMONE lopetti Oulussa terävästi 3. sisältä. Mikäli juoksu ulkona olevalta lähtöpaikalta onnistuu, noussee Tuomas Pakkasen ajokki tototaistoon.

Lähtö 10 | Toto76-7, Toto4-3, Päivän Duo-1 | PONSSE
A) 2,3,1 B) 5,4,9,12,11,6 C) 8,7,10
BARETTA BOKO - MARTINIWITHMUSCLE - DONNA LINDA - BENJAMIN DUO

Toto76-päätöskohteessa 2 BARETTA BOKO kipuaa rankingin kärkipaikalle. Se kiri viimeksi Oulussa kohtalaisesti 5. ulkoa. Nyt ruunalla on selkeästi parempi lähtöpaikka. Baretta Boko avaa auton takaa kovaa ja se taitaa napata tästä keulat. Johtopaikalta Mauri Jaaran ajokki olisi varmastikin vaikeasti kukistettavissa. 3 MARTINIWITHMUSCLE punnersi viimeksi Oulussa hyvin johtavan rinnalta. Suosikkimme tallikaveri on tehnyt Suomen starteissa hyvät juoksut ja ruuna varmastikin vielä parantaa starttien myötä. Jarmo Saarelan ajokki kannattaa nostaa aikaisin mukaan peleihin. 1 DONNA LINDA saa myös paikan A-ryhmästä. Se lopetti Mikkelissä suoraan tauolta asiallisesti 4. sisältä. Vaikka Heikki Pellikan ajokki rahojen puolesta ylisarjassa onkin, tamman kyvyt riittävät kuitenkin taatusti. Tästä se on yksi suosikeista. B-ryhmän käynnistävä 5 BENJAMIN DUO lopetti Mikkelissä suoraan tauolta asiallisesti 4. sisältä. Juoksun onnistuessa ainakin totosaumat.

Lähtö 11 | Toto4-4, Päivän Duo-2, Troikka | VIEREMÄN ERÄ- JA MATKAILUMARKKINAT
A) 9,7,2 B) 5,1,6,10,11,3,4 C) 14,15,12,13,16,8
MINTO’S DAISY STAR - EUPHORIA DIBLO - ERICA FIELD - ALSO STARRING
Toto4-kierroksen ja Päivän Duon sinetöivässä sekä samalla ravien kolmantena troikkalähtönä toimivassa koitoksessa todella lahjakas 9 MINTO’S DAISY STAR kipuaa rankingin kärkeen. Se eteni viimeksi Kuopiossa 2. kaarteessa keulaan ja voitti varmasti. Henri Bollström saattaa hyvinkin ajaa ajoissa eteenpäin kohti keulapaikkaa. 7 EUPHORIA DIBLO on aloittanut uransa Ruotsin puolella mukavasti. Tamma tulee osaavista käsistä ja huippukuski istuu rattaille. Juoksuradalta se on ilman muuta yksi lähdön suosikeista. 2 ERICA FIELD tekee puolestaan vahvaa paluuta tauolta. Tammalla on vahvat suoritukset alla, viimeksi se oli keulasta hyvä kakkonen. Pekka Rothin valmennettava parantaa edelleen starttien myötä ja kamppailee kärkisijoista, mikäli voltin kakkosrata ei tuota vaikeuksia.


TOTO4-SYSTEEMIT
Lähdöt 8-11

T4-1: 10,12 + 1,9,5 (11,8)
T4-2: 2 (7,1)
T4-3: 2,3,1 + 5,4,9,12,11,6 (8,7)
T4-4: 9,7,2 (5,1)

Pieni systeemi 18 riviä, hinta 3,6 euroa
Suuri systeemi 135 riviä, hinta 27 euroa


TROIKKA LÄHTÖ 5

11
2,3,6,10
2,3,4,6,7,10

Yhteensä 20 yhdistelmää, hinta 10 euroa

TROIKKA LÄHTÖ 9

2
1,6,7,8,10
1,6,7,8,10

Yhteensä 20 yhdistelmää, hinta 10 euroa

TROIKKA LÄHTÖ 11

2,7,9
2,7,9
1,2,5,6,7,9

Yhteensä 24 riviä, hinta 12 euroa


OHJASTAJA- JA VALMENTAJAKOMMENTIT

SANTTU RAITALA

L2/3 WHITECHARM OSCAR: Ruuna oli Kuopiossa pitkän tauon jälkeen positiivinen yllätys ja tuli päätöskierroksen kovaa. Lähtöpaikan sopivuus on pieni kysymysmerkki, mutta onnistuessaan ruuna on mahdollinen menestyjä.

L9/1 VALLE STREAMLINE: Ruuna oli Killerillä oikein hyvä tauolta paluustartissaan. Viimeksi Oulussa hevonen oli hieman tasainen, mutta nyt sen pitäisi olla taas terävämpi. Lähtöpaikka on hyvä ja ruuna pystyy menestymään.

L11/12 DUANNA: Tamma on tehnuyt hyvät juoksut ajamisani starteissa. Vieremällä tamma oli pitkään pussissa ja lopetti hyvin tilaa saatuaan. Maanantaina Oulussa vauhti oli koko matkan kovaa ja takarivistä oli hankalaa nousta korkeammalle. Juoksun onnistuessa tamma pystyy nousemaan toton tuntumaan.

TEEMU KESKITALO

L4/9 VEKTORIA: Tamma on ollut hyvä ja ottanut voittonsa helposti, vaikka tulokset eivät ajallisesti ole kovin kovia olleetkaan. Tamma jatkaa hyvässä kunnossa ja mielestäni sillä on hyvät mahdollisuudet kolmen sakkiin.

L9/6 FORSBERG: Tamma jäi Tammaderbyn karsinnassa voimat tallella pussiin. Finaalissa hevonen hävisi voittajalle vain niukasti. Lähtöpaikka on turhan ulkona, ja menestys on hieman juoksunkulusta kiinni, mutta odottelen ajokkiani kolmen sakkiin.

MARKUS POROKKA

L1/7 N.P. TURBO: Ori on vielä melkoisen varsamainen ja se nostelee korvia pystyyn tiukoissa tilanteissa. Hevosen pitäisi olla nyt parempi kuin viime starteissa. Mielestäni ori pystyy 30-tulokseen ja odottelen sitä neljän sakkiin, mutta pienellä varauksella tähän kannattaa suhtautua.

L5/11 BOULDER CANNON: Ori oli Jokimaalla kovasta tuloksesta huolimatta pienoinen pettymys ja mielestäni sen olisi pitänyt pystyä haastamaan voittajaa paremmin. Hevonen puhalsi startin jälkeen normaalia enemmän. Ori on kärsinyt siitepöly-allergiasta ja se saattoi vaikuttaa. Hevosta lääkitään vielä ennen lauantaita. Luotan hevoseen ja lähden ajamaan kärkisijoista.

L7/11 WITHOUT DOUBT: Ruuna on laiska menemään ja on vaikea sanoa kuinka paljon sille on jäänyt voimia varastoon viime starteissa. Voittonsa ruuna on ottanut varmalla tyylillä. Lähtö on nyt edelliskertoja kovempi. Mahdollisesta ylivauhdista olisi meille etua ja sopivalla juoksulla ruuna voi nousta kärkipäähän.

TEEMU OKKOLIN

L1/16 EFFIA: Tammalla olisi kykyjä menestyä sarjoissaan, mutta se on ottanut hölmöjä laukkoja. Takamatkaa on nyt reilusti ja ensisijaisena tavoitteena on ehjä juoksu ja rahasija.

L4/2 ARVO-ENSIO: Ori on oikein hyvä aloittelija. Lähtö on nyt kova, mutta mielestäni ori pystyy vastaavanlaisiin tuloksiin kuin muutkin paaluhevoset. Odottelen ajokkiani kärkikamppailuun.

L6/5 KUKAN TUTU: Ori ei ole vielä onnistunut tämän vuoden starteissaan, mutta hevonen on ollut hyvän tuntuinen. Ori on koko ajan parempaan suuntaan menossa ja kaiken onnistuessa ei voittokaan tulisi yllätyksenä.